Otizm Spektrum Bozuklugu Destek Egitim Programi
Otizm spektrum bozuklugu (OSB), ya da bilinen kisa adiyla otizm, bir bireyin beyninin gelisiminde baskalarini nasil algiladigini ve onlarla nasil sosyallestigini etkileyen, bu sebeple de sosyal etkilesim ve iletisimde sorunlara neden olan bir tibbi durumdur.
Otizm spektrum bozuklugu, dogustan gelen ya da yasamin ilk yillarinda ortaya çikan karmasik bir nöro-gelisimsel farkliliktir. Otizmin, beynin yapisini ya da isleyisini etkileyen bazi sinir sistemi sorunlarindan kaynaklandigi düsünülmektedir.
Bu program ile otizm spektrum bozuklugu olan bireylerin; 1. Algi ve bellek becerilerinin gelistirilmesi 2. Motor planlama becerilerinin gelistirilmesi 3. Dil ve iletisim becerilerinin gelistirilmesi 4. Kendini düzenleme stratejilerinin gelistirilmesi 5. Sosyal uyum becerilerinin gelistirilmesi 6. Erken okuryazarlik, erken matematik, matematik, ilk okuma yazma, akici ve dogru okuma, okudugunu anlama, yazili ifade, dinledigini anlama ve dil bilgisi alanlarinda akademik becerilerinin desteklenmesi hedeflenmektedir.